vrijdag 19 april 2013

I Made This: Blueberry muffins


Een kookprogramma dat is super vind is toch wel Donna Hay: Fast, Fresh and Simple.
Haar eten ziet er super lekker uit, het is gezond, je hebt (in de meeste gevallen toch) niet superveel nodig of super speciale dingen die je maar 1 keer gebruikt.

En ik bak verschrikkelijk graag. Te graag voor mijn eigen bestwil, maar dat hou me niet tegen. Aangezien ik nog bosbessen in mijn diepvries had zitten besloot ik mij maar aan haar recept te wagen.

Blueberry Muffings (voor 12 stuks)
375 gr zelfrijzende bloem
1 theelepel bakpoeder
220 gr fijne suiker
125 ml plantaardige olie
1 ei
125 ml melk
1 theelepel vanille extract
300 gr bosbessen (vers of diepvries)

Verwarm de oven voor op 180°C.
In een grote kom doe je alle droge ingredienten. Dan in het midden maak je een kuiltje waar je alle natte ingredienten indoet.
En dan maar roeren tot je een mooi deeg krijgt.
En dan de bosbessen erbij doen. Ik heb maar 200g gebruikt omdat mij dat genoeg leek, maar dit is volgens smaak.
Het deeg in vormpjes in de muffinbakvorm doen en bestrooien met groffe suiker.
30-35 min laten bakken en dan laten afkoelen op een rekje.

Super simpel en echt super lekker. Je kan het deeg blijkbaar ook gebruiken als een basis voor andere soorten fruit, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.
Ik ga het zeker proberen met banaan en rode vruchten.

Enjoy!

1 opmerking: